Een mooie cheque na 6 voorstellingen met een staande ovatie

Het bestuur van De Kortrijkse Revue overhandigde op woensdag 28 juni een cheque van 1.500 euro aan Dr Matthias Claeys. Het betreft een deel van de opbrengsten van de 6 edities van ’t e tid da ’t ût e!

’t e tid da ’t ût e! werd zes keer opgevoerd in de Kortrijkse Schouwburg. Op 20 mei was de laatste opvoering, met voor de zesde keer een staande ovatie.

Dr Matthias Claeys is de zoon van Dr Marnix Claeys en zet zich als oogarts samen met zijn vader die ook oogarts is in voor de VZW See & Smile, waarvan Marnix de bezieler is.

VZW See & Smile

Deze VZW doet oog- en tandzorg in gebieden in de wereld waar nog niet veel medische zorg is. De vrijwilligers die meegaan op missie voor de VZW See & Smile betalen zelf hun reis. Bij de vrijwilligers zijn er zowel medisch geschoolden als anderen die voor vertrek op missie de nodige opleiding krijgen.

Sinds Matthias begon met zijn studies geneeskunde werkt hij al mee met de VZW.

Bij de oogzorg worden er veel cataract-operaties uitgevoerd en wie een bril nodig heeft krijgt er één gratis. Daarom worden in de oogkliniek van Dr Marnix Claeys en Dr Matthias Claeys altijd brillen ingezameld en gesorteerd volgens sterkte.

Bij de tandzorg worden vooral gespleten lippen en tandheelkundige ingrepen uitgevoerd.

De vorige humanitaire missie was in de Syrische vluchtelingenkampen in Libanon. In september vertrekt men weer naar Afrika, naar Benin. Er zullen 15 geneeskundestudenten van Kulak meegaan.

De Revue

Voor 2024 wordt het voor De Kortrijkse Revue nog een uitdaging om een locatie te vinden om te spelen op data die niet teveel afwijken van de gebruikelijke periode. De Kortrijkse Schouwburg is immers zeker al 2 jaar gesloten.

Bron: Streekgenoot | Foto: Els Deleu